Tradičnú chuť Hontu 2009 vyhrali pukanské párance

15. Jún. 2010

Porotu zaujala aj jednoduchá klobása v cestíčku. Vajíčka sa v mlieku rozšľahajú, pridá sa múka. Kolieska klobásy sa namáčajú do cestíčka a hneď sa dávajú pražiť na olej.

LITAVA. Po vlaňajšom nultom ročníku má Tradičná chuť Hontu za sebou aj svoj prvý súťažný ročník. Súťažné jedlá vyvárali kuchárky z celého regiónu. Už samotné názvy boli zaujímavé: pukanské párance, vyprážané kropne, klobása v cestíčku, falošný guláš, bryndzové zemiaky, demikát...
Päť hodnotiacich komisií malo počas súťaže plné ruky, lepšie povedané plné ústa práce.  „Mne najviac chutila kyslá bôbová polievka," povedal Ľubomír Belej, ktorý je na jedlo skutočným odborníkom. Na univerzite v Nitre vyučuje hygienu výživy a stravovania.

 

Čítajte viac pukanské párance